Har du klatpensioner?

Tjek med det samme, om du har klatpensioner, og få svar på, hvornår de forsvinder, og hvad du skal stille op med dem.

Sådan fik Essy styr på sine klatpensioner

17. december 2021

Danskerne sparer op til pension som aldrig før, men samtidig fosser pengene ud af pensionsordningerne, fordi vi glemmer at sikre os ordentlige forhold for vores pensioner. Ifølge Konkurrence- og Forbrugerstyrrelsen har vi 7 mia. kr. stående på klatpensioner.* Altså penge som forsvinder helt af sig selv, hvis ikke vi gør noget ved dem. Essy Basseri fik gennem Penly hjælp til at få styr på sine klatpensioner og det har været en lettelse for ham.


Mange hurtige jobskifte sparker gang i karrieren, men kan efterlade dig med en usund pensionsprofil bestående af flere små og mellemstore passive pensionsordninger. De passive eller hvilende ordninger, som det også kaldes, er dyrere end en aktiv pensionsordning, der indbetales til, fordi du tit betaler højere administrationsgebyr på en passiv ordning. Dermed risikerer du, at de passive ordninger spiser af din pensionsopsparing. I værste fald bliver den helt spist op, hvis der er tale om en klatpension.

Jeg har altid haft svært ved at forholde mig til mine pensioner, og det har givet mig dårlig samvittighed, at jeg i min alder ikke har mere styr på det. Efter gennemgangen af mine klatpensioner føler jeg en vis lettelse, for nu er det et område, jeg har helt styr på.

Essy Basseri, sygeplejerske


Hos Penly ser vi, at hele 26% af vores brugere har klatpensioner. Det er vigtigt at gøre noget ved dine klatpensioner, men inden du handler, understreger uvildig rådgiver, Jørgen Leschly Thorsted fra Mest til din pension, at du skal sikre dig, at du ikke mister særlige gunstige forhold eller garantier der knytter sig til din ordning. På de gamle ordninger fra før 2007 kan der være gode rettigheder som f.eks. 60-årsret som betyder, at du kan starte udbetaling af denne ordning allerede som 60-årig.

Læs også:
Red din klatpension og få udsigt til en bedre seniortilværelseDet fandt Essy Basseri ud af. Han har hele sit voksne liv arbejdet med at servicere og pleje andre. På Essys visitkort har der gennem tiden stået mange forskellige titler som f.eks. tjener, pædagogmedhjælper, social- og sundhedsassistent og senest sygeplejerske.

Men som 60-årig står Essy nu i en situation, hvor han ikke har fået taget hånd om sin pension undervejs, og det er han langt fra alene om. Pension er et kompliceret område og Essy har udskudt beslutninger om pension til senere. Derfor slog han straks til, da han fik mulighed for at få et sikkerhedstjek med en uvildig rådgiver, med henblik på at få gennemgået sine klatpensioner. Et langt arbejdsliv med skiftende jobs har nemlig efterladt Essy med flere små inaktive pensioner.

Samtalen med den uvildige rådgiver Jørgen Leschly Thorsted, gjorde ikke alene Essy klogere på klatpensioner, men han fik også konkret viden om, hvad han skulle stille op med de enkelte klatpensioner for ikke at miste flere penge. Det viste sig, at den ene pension med fordel kunne slås sammen med en allerede aktiv pension, mens en anden klatpension skulle have lov til at blive stående hvor den var, fordi der var særlige forhold, der gjorde det ugunstigt at flytte den.

" Jeg har altid haft svært ved at forholde mig til mine pensioner, og det har givet mig dårlig samvittighed, at jeg i min alder ikke har mere styr på det. Efter gennemgangen af mine klatpensioner føler jeg en vis lettelse, for nu er det et område, jeg har helt styr på" fortæller Essy og tilføjer "Har du været længe på arbejdsmarkedet og har du ikke forholdt dig til dine klatpensioner, så vil jeg anbefale, at du får lavet et sikkerhedstjek med en uvildig rådgiver".

Når du tager et pensionstjek på penly.dk, kan du se, hvor ”hullerne” i din pensioner er, f.eks. får du at vide, om du har klatpensioner, og vi viser dig, hvornår den ifølge vores beregninger vil være spist op. Samtidig kan du nemt bestille et sikkerhedstjek af dine klatpensioner.

Vil du også vide, om du kan få en bedre tilværelse som pensionist?

Start dit Penly PensionsTjek med det samme og tag det første skridt på vejen til en rigere alderdom. Det koster kun din tid.* https://www.kfst.dk/nyheder/forbrug/2019/danskerne-overser-deres-hvilende-pensioner


Vi minimerer dit digitale fodspor

Vi bruger kun én cookie på penly.dk. Den fortæller os, om det er dit første besøg på sitet. Vi følger dig ikke rundt på nettet, og vi sender ikke dine data videre til andre. Læs mere