RENÉ HOLTEN POULSEN
FANDT 8.600 KR.
I en klatpension, han havde glemt alt om
Se, hvor hurtigt din klatpension forsvinder

Indstil din alder og din klatpensions værdi, og se hvor hurtigt din klatpension bliver spist gebyrer.

Din alder

45 år

Klatpension værdi

10.000 kr.


Så nemt er det at redde dine klatpensioner

 1. Overblik
  Find ud af, om du har klatpensioner ved at tage et Penly PensionsTjek.
 2. Afklaring
  Book en uforpligtende gennemgang og få gennemgået din pensionsanalyse.
 3. Tag action
  Flyt din klatpension, og se den vokse.

Flyt din pension til Nordnet

Hos Nordnet får du en pensionsløsning, som giver dig mest muligt at leve for. Du vælger selv, hvordan du vil investere din pensionsopsparing – med lave omkostninger og et bredt udvalg af værdipapirer fra hele verden. Med Nordnets digitale flytte-guide kan du nemt se, hvilke ordninger du kan flytte.

 • Lave omkostninger fra 0,2 %.
 • Giver dig mulighed for at sammenligne din Nordnet-pension med dine andre pensioner og se, hvilke der performer bedst.
 • Lad Nordnet stå for investeringen med Nordnet One. En professionel sammensat og forvaltet investeringsløsning.

Undgå at dine klatpensioner bliver spist af gebyrer

Vi danskere har 7 mia. kroner stående i klatpensioner. Altså penge som forsvinder helt af sig selv, hvis ikke du gør noget ved dem. Vi har gjort det nemt for dig at tage hånd om dine klatpensioner, så du kan se dem yngle i stedet for at se dem gå op i røg.

Læs mere

René Holten Poulsen fandt 8.600 kr. – tjek selv, om du har penge, der venter på at blive fundet

Tænk på dine 3 nærmeste venner. Fortæl dem nu, at mindst én af jer 4 har 15.000 kr., som I vil miste, hvis ikke I gør noget ved det nu. I ville helt sikkert alle sammen tjekke hvem af jer det var.

Langt de færreste er klar over, at de har klatpensioner, som de risikerer at miste. I Danmark har vi tilsammen ca. 7 mia. kr. i de helt små glemte pensioner, der er i fare for at gå i nul.

Her skal du møde René Holten Poulsen, som ved hjælp af Penly fandt 8.600 kr. på en klatpension, som ville være forsvundet, hvis ikke han havde gjort noget ved dem.

Læs mere

FAQ om klatpension

En klatpension er kendetegnet ved, at den over en årrække forsvinder helt af sig selv, hvis ikke du gør noget aktivt.

Standardanbefalingen fra pensionsselskaberne er at samle dine klatpensioner med din aktive pension og i nogle tilfælde er det, den eneste mulighed du har pga. bindinger. Det vil en rådgiver kunne hjælpe dig med at få overblik over.
Vi anbefaler, at du tager en uforpligtende snak med med os, og får gennemgået din pensionsanalyse inden du evt. går videre med betalt rådgivning.
Ved at tage Penlys PensionsTjek får du vished om, hvorvidt du har en klatpension og hjælp til at finde ud af, hvad du skal stille op med den.

Når du har taget et Penly PensionsTjek, og det viser sig, at du har klatpensioner, guider Penly dig videre i processen. Vi viser dig, hvornår du kan forvente din klatpension går op i røg og hvor meget du kan forvente at pengene yngler, hvis du investerer dem.
Vi har gjort det nemt for dig at booke en uforpligtende samtale med Penly til en gennemgang af din pensionsanalyse.

En klatpension er det samme som en hvilende pension, dog hvor beløbet er under 50.000 kr. En pension bliver hvilende eller passiv i det øjeblik, der ikke indbetales til den. I Danmark har vi tilsammen 7 mia. kr. stående på klatpensioner og 500 mia. kr. stående i alt på hvilende ordninger. En klatpension risikerer nemt at blive spist af gebyrer, mens en hvilende ordning nøjes med at vokse meget langsomt.

En hvilende ordning er en pensionsordning, du ikke længere indbetaler aktivt til. Når en pensionsordning bliver passiv, forhøjes administrationsomkostningerne og din pensionsordning vil derfor vokse langsommere, end da den var aktiv. Vi danskere har 2,3 mio. hvilende ordninger og tilsammen har vi 500 mia. kr. stående på passive ordninger.

Forskellen på en hvilende ordning og en klatpension afgøres af størrelsen af det beløb du har på ordningen. Hvis beløbet er under 50.000 kr. og du ikke aktivt indbetaler på ordningen er det en klatpension. En klatpension risikerer nemt at blive spist af gebyrer, mens en hvilende ordning nøjes med at vokse meget langsomt.

Alle kan have klatpensioner eller hvilende ordninger. Det handler typisk om, hvor mange jobs du har haft og af hvor lang tids varighed de har været. Mange klatpensioner opstår ofte i de tidlige år på jobmarkedet, hvor et fritidsjob kan have resulteret i en klatpension. Mens hvilende ordninger kan opstå gennem hele dit arbejdsliv, fordi du skifter job og ikke slår den nye og gamle pensionsordning sammen.

Klatpensioner opstår typisk, hvis du skifter arbejde relativt hurtigt. Hvis du har været kort tid i et job, er din pension tilsvarende lille. Mange tænker ikke over, om de har klatpensioner og dit nye pensionsselskab spørger ikke nødvendigvis ind til det. Det er derfor vigtigt, at du selv tager hånd om dem. Hvilende ordninger opstår på samme måde, dog behøver det ikke at være en kort ansættelse.

Ved at tage en snak med en uvildig rådgiver, får du svar på, om du kan flytte din klatpension eller om der er særlige garantier og rettigheder, der knytter sig til din klatpension, som gør det mindre attraktivt eller umuligt at flytte den. Penly anbefaler til hver en tid, at du taler med en rådgiver inden du gør noget.

Klatpensioner er kendetegnet ved, at de er så små, at de taber værdi på grund af de faste omkostninger, der er knyttet en pensionsordning. Pensionsselskaber og -kasser opkræver et fast årligt gebyr på cirka 800-1000 kr., uanset størrelsen på din pensionsopsparing. Har du derfor en klatpension på 25.000 kr., svarer et årligt gebyr på 1.000 kr. til en negativ årlig rente på 4% af din opsparing.

Herudover betaler du ofte mindst 1% i indirekte omkostninger, dvs. omkostninger til dem der styrer fondene bag din pension. Samlet set er du oppe på en omkostning på hele 5%. Så selv om din klatpension burde vokse som følge af, at den er investeret, kan den ikke følge med udgifterne til pensionsselskabet. I løbet af få år kan klatpensionen derfor være helt væk pga. gebyrer.

Hvis din klatpension er på 20.000 kr. eller derunder koster det dig ikke noget at flytte den. Er din klatpension eller hvilende ordning større koster det typisk i omegnen af 1.800 kr. som automatisk trækkes fra, når dine penge overføres. Har du skiftet job inden for de sidste tre år, vil dit nye pensionsselskab eller pensionskasse ofte betale dette gebyr, hvis du samler ordningen med din nye ordning.

Hvilende ordninger er ofte dyrere i administrationsgebyrer end aktive pensionsordninger. Det betyder, at din hvilende pension vokser langsommere end din aktive pension, da du ikke får lige så stor udbytte af renters rente effekten. Vi anbefaler, at du i videst muligt omfang begrænser omfanget af hvilende ordninger. Dette kan gøres ved, at du flytter ordningen til et sted med lavere omkostninger, eller samler dine pensioner sammen hos din aktive pensionsudbyder.


Undgå at dine penge bliver spist af gebyrer


Har du spørgsmål?

Kontakt vores kundeservice
Telefon: +45 93 83 83 72
Telefonen er åben mandag, onsdag og fredag kl. 10.00-14.00.

E-mail: kontakt@penly.dk

Vi minimerer dit digitale fodspor

Vi bruger kun én cookie på penly.dk. Den fortæller os, om det er dit første besøg på sitet. Vi følger dig ikke rundt på nettet, og vi sender ikke dine data videre til andre. Læs mere