Din web browser er forældet

Opdater din browser for mere sikkerhed, hastighed og den bedste oplevelse på Penly.dk.

Vi anbefaler at du benytter Google ChromeFirefox eller Safari.

Red din klatpension

Inden den bliver spist af gebyrer

26% af Penlys brugere har klatpension. Penge der bliver spist af gebyrer, hvis ikke du gør noget ved dem. I alt har vi danskere 7 mia. kr. stående på klatpensioner.

Vil du vide, om du er i fare for at miste penge på klatpensioner, og hvad du skal gøre ved det? Så tag et pensionstjek i dag.


Se, hvor hurtigt din klatpension forsvinder

Indstil din alder og din klatpensions værdi, og se hvor hurtigt din klatpension bliver spist gebyrer.

Din alder

45 år

Klatpension værdi

10.000 kr.


Så nemt er det at redde dine klatpensioner

  1. Overblik
    Find ud af, om du har klatpensioner ved at tage et Penly PensionsTjek.
  2. Afklaring
    Få afklaret, om der er særlige garantier og rettigheder, der knytter sig til din klatpension.
  3. Tag action
    Flyt din klatpension, og se den vokse.

NORD Investments

Nem håndtering af din klatpension

Er din klatpension på min. 20.000 kr., kan du via vores samarbejdspartner NORD Investments nemt få investeret den.

NORD Investments håndterer alt fra flytning til investering. Omkostningerne er lave, og hvis du flytter en pension på mere end 50.000 kr., belønner NORD investments dig med 250 kr.


Undgå at dine klatpensioner bliver spist af gebyrer

Vi danskere har 7 mia. kroner stående i klatpensioner. Altså penge som forsvinder helt af sig selv, hvis ikke du gør noget ved dem. Vi har gjort det nemt for dig at tage hånd om dine klatpensioner, så du kan se dem yngle i stedet for at se dem gå op i røg.FAQ om klatpension

En klatpension er kendetegnet ved, at den over en årrække forsvinder helt af sig selv, hvis ikke du gør noget aktivt. Standardanbefalingen fra pensionsselskaberne er at samle dine klatpensioner med din aktive pension og i nogle tilfælde er det, den eneste mulighed du har pga. bindinger. Det vil en rådgiver kunne hjælpe dig med at få overblik over.

Hos Penly anbefaler vi, at du starter med at få afklaret, om der er særlige forhold der knytter sig til din klatpension hos en uvildig rådgiver. Hvis der ikke er det, anbefaler vi, at du gør en af følgende ting afhængig af dit ambitions- og interesseniveau:

1. FÅ ANDRE TIL AT INVESTERE PENGENE TIL LAVE OMKOSTNINGER
Flyt din klatpension til en uafhængig investeringsplatform, hvor pengene bliver investeret for dig, mod en lav variabel omkostning. Platformen klarer selve flytningen af pengene og du skal blot læne dig tilbage og se pengene yngle.

2. INVESTER SELV OG BRING OMKOSTNINGERNE I BUND
Invester pengene selv. Flyt din klatpension til en pensionskonto på en investeringsplatform. Det kræver, at du selv ved noget om investering, har lyst til at sætte dig ind i det, eller at du betaler en rådgiver, for at hjælpe dig.

Når du har taget et Penly PensionsTjek, og det viser sig, at du har klatpensioner, guider Penly dig videre i processen. Vi viser dig, hvornår du kan forvente din klatpension går op i røg og viser dig, hvor meget du kan forvente at pengene yngler, hvis du investerer dem. Vi har gjort det nemt for dig at booke et møde med en uvildig rådgiver, der kan fortælle dig om, der knytter sig særlige garantier og rettigheder til din klatpension, som gør det attraktivt at beholde den, hvor den er. Eller om der ting der gør det umuligt at flytte din klatpension. Kort sagt, vi guider dig hele vejen.

En klatpension er det samme som en hvilende pension, dog hvor beløbet er under 50.000 kr. En pension bliver hvilende eller passiv i det øjeblik, der ikke indbetales til den. I Danmark har vi tilsammen 7 mia. kr. stående på klatpensioner og 500 mia. kr. stående i alt på hvilende ordninger. En klatpension risikerer nemt at blive spist af gebyrer, mens en hvilende ordning nøjes med at vokse meget langsomt.

En hvilende ordning er en pensionsordning, du ikke længere indbetaler aktivt til. Når en pensionsordning bliver passiv, forhøjes administrationsomkostningerne og din pensionsordning vil derfor vokse langsommere, end da den var aktiv. Vi danskere har 2,3 mio. hvilende ordninger og tilsammen har vi 500 mia. kr. stående på passive ordninger.

Forskellen på en hvilende ordning og en klatpension afgøres af størrelsen af det beløb du har på ordningen. Hvis beløbet er under 50.000 kr. og du ikke aktivt indbetaler på ordningen er det en klatpension. En klatpension risikerer nemt at blive spist af gebyrer, mens en hvilende ordning nøjes med at vokse meget langsomt.

Alle kan have klatpensioner eller hvilende ordninger. Det handler typisk om, hvor mange jobs du har haft og af hvor lang tids varighed de har været. Mange klatpensioner opstår ofte i de tidlige år på jobmarkedet, hvor et fritidsjob kan have resulteret i en klatpension. Mens hvilende ordninger kan opstå gennem hele dit arbejdsliv, fordi du skifter job og ikke slår den nye og gamle pensionsordning sammen.

Klatpensioner opstår typisk, hvis du skifter arbejde relativt hurtigt. Hvis du har været kort tid i et job, er din pension tilsvarende lille. Mange tænker ikke over, om de har klatpensioner og dit nye pensionsselskab spørger ikke nødvendigvis ind til det. Det er derfor vigtigt, at du selv tager hånd om dem. Hvilende ordninger opstår på samme måde, dog behøver det ikke at være en kort ansættelse.

Ved at tage en snak med en uvildig rådgiver, får du svar på, om du kan flytte din klatpension eller om der er særlige garantier og rettigheder, der knytter sig til din klatpension, som gør det mindre attraktivt eller umuligt at flytte den. Penly anbefaler til hver en tid, at du taler med en rådgiver inden du gør noget.

Klatpensioner er kendetegnet ved, at de er så små, at de taber værdi på grund af de faste omkostninger, der er knyttet en pensionsordning. Pensionsselskaber og -kasser opkræver et fast årligt gebyr på cirka 800-1000 kr., uanset størrelsen på din pensionsopsparing. Har du derfor en klatpension på 25.000 kr., svarer et årligt gebyr på 1.000 kr. til en negativ årlig rente på 4% af din opsparing.

Herudover betaler du ofte mindst 1% i indirekte omkostninger, dvs. omkostninger til dem der styrer fondene bag din pension. Samlet set er du oppe på en omkostning på hele 5%. Så selv om din klatpension burde vokse som følge af, at den er investeret, kan den ikke følge med udgifterne til pensionsselskabet. I løbet af få år kan klatpensionen derfor være helt væk pga. gebyrer.

Hvis din klatpension er på 20.000 kr. eller derunder koster det dig ikke noget at flytte den. Er din klatpension eller hvilende ordning større koster det typisk i omegnen af 1.800 kr. som automatisk trækkes fra, når dine penge overføres. Har du skiftet job inden for de sidste tre år, vil dit nye pensionsselskab eller pensionskasse ofte betale dette gebyr, hvis du samler ordningen med din nye ordning.

Hvilende ordninger er ofte dyrere i administrationsgebyrer end aktive pensionsordninger. Det betyder, at din hvilende pension vokser langsommere end din aktive pension, da du ikke får lige så stor udbytte af renters rente effekten. Vi anbefaler, at du i videst muligt omfang begrænser omfanget af hvilende ordninger. Dette kan gøres ved, at du flytter ordningen til et sted med lavere omkostninger, eller samler dine pensioner sammen hos din aktive pensionsudbyder.


Undgå at dine penge bliver spist af gebyrer


Har du spørgsmål?

Kontakt vores kundeservice
Telefon: +45 93 83 83 72
Telefonen er åben mandag og onsdag kl. 10.00-14.00.

E-mail: kontakt@penly.dk

Vi minimerer dit digitale fodspor

Vi bruger kun én cookie på penly.dk. Den fortæller os, om det er dit første besøg på sitet. Vi følger dig ikke rundt på nettet, og vi sender ikke dine data videre til andre. Læs mere