Din web browser er forældet

Opdater din browser for mere sikkerhed, hastighed og den bedste oplevelse på Penly.dk.

Vi anbefaler at du benytter Google ChromeFirefox eller Safari.

Ældrecheck


Ældrechecken – den supplerende pensionsydelse – er et engangsbeløb, du som folkepensionist kan ansøge om, hvis din indkomst og din formue ikke er for høj.

Tilbage til Ordbogen

Få svar på, om din pension er i topform

Hvor stor er ældrechecken?

Ældrechecken er på 18.400 kroner i 2021, og kan udbetales til dig som er folkepensionist, hvis du opfylder de øvrige kriterier. Som par kan I begge få udbetalt ældrechecken, hvis I begge opfylder kravene.

Hvem kan få ældrechecken?

Hvis du har en partner, så kan du få ældrechecken, hvis…
Jeres samlede indkomst er mindre end ca. 180.000 kroner om året – ud over folkepensionen. Jeres likvide formue er mindre end ca. 91.900 kroner.

Hvis du er enlig, så kan du få ældrechecken, hvis…
Din samlede indkomst er på mindre end ca. 89.700 – ud over folkepensionen. Din likvide formue er på mindre end ca. 91.900 kroner.

Hvis du opfylder kriterierne for at få ældrechecken, vil det udbetalte beløb blive justeret i forhold til den såkaldte ‘personlige tillægsprocent’. Du finder din personlige tillægsprocent på pensionsmeddelelsen fra kommunen eller på borger.dk. Hvis din personlige tillægsprocent er 50, kan du få 50% af det højeste beløb.

Sådan søger du om ældrechecken

For at ansøge om ældrechecken skal du oplyse Udbetaling Danmark om dine formueforhold.

Få svar på, om din pension er i topform

Start dit Penly PensionsTjek med det samme og tag det første skridt på vejen til en rigere alderdom. Opret en profil på penly.dk og upload din pensionsinfo-rapport fra pensionsinfo.dk og hold løbende øje med din pension.Vi minimerer dit digitale fodspor

Vi bruger kun én cookie på penly.dk. Den fortæller os, om det er dit første besøg på sitet. Vi følger dig ikke rundt på nettet, og vi sender ikke dine data videre til andre. Læs mere