Uvildig rådgivning blev en af Torbens bedste beslutninger

22. marts 2021

Livet som pensionist er noget mange danskere ser frem til, og det er med god grund: det er her vi kan nyde vores tilværelse, trække os tilbage fra arbejdet og investere noget tid i os selv. Men pension betyder for de fleste også, at deres økonomi bliver markant ændret og det kan være en udfordring at vide hvordan man får mest ud af sin økonomi.


Der findes mange som kan hjælpe, med at træffe de gode beslutninger for vores (kommende) pension, og vi har talt med en af dem, som har valgt at få hjælp af en uvildig pensionsrådgiver.

Da Torben Grodt Petersen og hans hustru befandt sig i 50’erne begyndte de at spørge ind til deres pension hos forskellige pensionsselskaber og deres bank. De havde nemlig en række forskellige opsparinger som bestod af livrenter, rate- og kapitalpensioner og ville gerne sikre sig, at der ikke var noget de havde overset i forbindelse med deres overvejelser om pension. Banken og pensionsselskaberne sendte alle sammen noget forskelligt til Torben, hvilket skabte en del forvirring. Det var med Torbens egne ord, "ikke til at blive klog på".

En uvildig rådgiver hjalp paret videre

Torben ønskede at få et objektivt syn på deres pension, og tog derfor selv kontakt til en uvildig rådgiver, som han tilfældigt havde mødt noget tid forinden. Det forløb hjalp Torben og hans hustru med at få overblik over deres muligheder.

I tiden op til de 50 år, havde det udelukkende handlet om at få lagt penge til side til alderdommen, og det var meget anderledes pludselig at tale om, hvordan og hvornår, de skulle bruges.

" Det var ikke nemt at planlægge 30 år ud i tiden, men det har givet ro at få styr på økonomien. Forløbet overgik vores forventninger betydeligt. Vi er ikke bare 100% tilfredse, men 250% tilfredse! Vi er mere afklarede om de beslutninger vi skal træffe. Jeg havde også flere penge i puljen end jeg havde regnet med. Det betyder at jeg som 63 årig kan begynde at nyde tilværelsen - også lidt mere end hvad jeg troede " fortæller Torben

Det kan godt være omfattende at gå i gang med at planlægge sin pension, og det synes Torben også at det var. Hele snakken om hvornår man egentlig gerne vil pensioneres var generelt kompliceret, for skulle man måske gå af tidligere og bruge sine egne penge, og hvor meget skulle der egentlig til?

Efter snakken med rådgiveren flyttede de ikke rundt på opsparingerne, men de fik øremærket de forskellige opsparinger til forskellige perioder af deres pensionisttilværelse, så de vil få mest ud af pengene. Rådgiveren anbefalede dem at bruge de frie midler først og derefter deres pension som de skal fordele ud over den forventede levetid.

" Meget af snakken handlede om, hvilken del af vores penge vi skulle bruge først. Det var aldrig noget vi havde tænkt over før. Vi vidste slet ikke, at det kunne have så stor en indflydelse på økonomien, i hvilken rækkefølge man brugte hvad. Det gav en dejlig ro at få styr på det. " siger Torben Grodt Petersen og fortsætter:

" Taler du med eksempelvis med banker eller pensionsselskaber - så er deres modeller ikke i stand til at tage højde for, at jo ældre vi bliver desto mindre bruger vi." fortæller Torben Grodt Petersen

Torben og hans hustru fik sig en model, som passede godt til dem, med dem selv og deres ønsker for fremtiden i centrum. Et af de helt store spørgsmål var, om de kunne blive boende i deres eget hus, som kun ligger 200 meter fra vandet.

" Vi bliver i huset. Nu kan vi lave lidt ved huset og få det gjort godt i stand. Det er blandt andet en afledt beslutning ud fra de samtaler vi havde med rådgiveren. " fortæller Torben Grodt Petersen

Der kom styr på tankerne og bekymringerne for fremtiden

For Torben handlede det rigtig meget om tillid. Det er ikke alle og enhver man lukker ind i sin økonomiske tilværelse, og giver fri adgang til noget så ømtåleligt som privatøkonomien. Det at kunne sætte sig ned sammen med en person, der har forstand på det og gennemgå det hele stille og roligt, var det som skulle til for at Torben kunne slappe helt af.

Torben fortæller, at han har opfordret flere af sine venner og bekendte til at få set på deres økonomi, som et led i at skulle pensionere sig selv, da det har givet ham mere end ‘bare’ en bedre tilværelse som pensionist.

" Vi har fået tryghed for vores seniortilværelse og alderdom og ro på, fordi beslutningen om hus og lignende er helt afklaret. Forløbet her, medførte også snakken om, hvad vi skal bruge vores genvundne tid på når vi skal pensioneres. Skal det være et sommerhus i spanien? Eller et krydstogt? " fortæller Torben mens han griner lidt.

Tag et PensionsTjek

Start dit Penly PensionsTjek med det samme og tag det første skridt på vejen til en rigere alderdom.Vi minimerer dit digitale fodspor

Vi bruger kun én cookie på penly.dk. Den fortæller os, om det er dit første besøg på sitet. Vi følger dig ikke rundt på nettet, og vi sender ikke dine data videre til andre. Læs mere