Stine fik et nyt syn på pension, efter hun tog Penlys PensionsTjek

11. juni 2021

Stine Olivarius Jakobsen fik en øjenåbner efter at have taget Penlys PensionsTjek. Pension gik fra at være noget der "bare var der" til at være noget som Stine havde overblik over, og som hun havde taget aktivt stilling til. Små justeringer gjorde også, at Stine nu bliver bedre stillet som pensionist.


Pensionstankerne havde længe spøgt i baghovedet på Stine Olivarius Jakobsen, og den dårlige samvittighed gnavede. For det var evigheder siden, at hun havde kigget sin pension igennem. Men en snak med en veninde fik sat skub i det.

Stine føler ikke selv, at hun har ofret meget tid eller tanker på hendes pension og med god grund – der er nemlig mindst 20 år til, at hun skal nyde sin seniortilværelse. Men det er aldrig for tidligt at give sin pension et eftersyn. Med tanke på renters rente er det en god idé jævnligt at tjekke op på sin pension.

" Da jeg fik mit første fuldtidsjob, fik jeg flyttet alle mine små pensioner over i en samlet pension. Og så har jeg egentlig ikke kigget meget mere på det siden ", fortæller Stine. " Jeg har nok været af den overbevisning, at det var der nogle andre der havde styr på "

" Da jeg hørte om Penlys pensionstjek tænke jeg, at det var en god lejlighed til at få kigget på min pension. Det var dejlig nemt og tog kun to minutter. " Her fik Stine at vide, at hun havde en passiv pensionsordning, som hun muligvis kunne spare penge på. Det fik hende til at booke en tid hos en pensionsrådgiver, som kunne hjælpe hende med at slå pensionen sammen med hendes aktive pensionsopsparing.

I og med jeg valgte at flytte min gamle pension, blev rettighederne flyttet med og nu kan min fulde pension komme til udbetaling fra jeg fylder 60 år

Stine Olivarius Jakobsen


Spar på administrationsgebyrerne og få flere penge som pensionist

Stine havde skiftet job for 1,5 år siden og fik i den forbindelse en pension hos et nyt pensionsselskab, som hendes nye arbejdsgiver benytter sig af. Det vil sige, at Stine i princippet betalte administrationsomkostninger til den gamle passive ordning og til den nye aktive ordning.

" Det koster ca. 800 kr. om året i administrationsgebyrer at have en passiv ordning. I en periode på 30 år kan det betyde en forskel på 30.000 kr. Har du tre passive ordninger, som den gennemsnitlige danske pensionsopsparer over 40 år har, taler vi 90.000 kr. blot i ekstra depotomkostninger. Det er penge, man godt kan bruge bedre som pensionist. " siger Kourosh Rasmussen, CEO og founder, Penly

Kourosh påpeger samtidig, vigtigheden af netop at sammenlægge pensioner så tidligt som muligt, for jo flere år du sparer penge, jo mere vil du også tjene via renters rente.

En glædelig overraskelse

Gebyret var ikke den eneste som Stine sparede. Det gik nemlig op for hende, at hun havde en rettighed på sin passive pension, som hun ikke var klar over. Hun havde nemlig ret til at starte sine pensionsudbetalinger allerede som 60-årig. " Det anede jeg simpelthen ikke, at jeg havde " fortæller Stine. " I og med jeg valgte at flytte min gamle pension, blev rettighederne flyttet med og nu kan min fulde pension komme til udbetaling fra jeg fylder 60 år " fortæller Stine, som ellers kan se frem til at gå på pension ca. som 72-årig.

Før Stine tog Penlys PensionsTjek, synes hun at pension var lidt tørt og kedeligt, men pensionstjekket gav Stine et nyt syn på pension " Jeg har altid indbetalt uden at vide i detaljer, hvilke goder der var, og hvordan jeg var stillet som pensionist. Det ved jeg nu, og det har givet mig ro at få overblik over det. Jeg kan klart anbefale andre at tage et pensionstjek hos Penly – det tager jo ingen tid, og du får lige en ekstra dimension, som du ellers ikke ville få ", slutter Stine.

Vil du også vide, om du kan få en bedre tilværelse som pensionist?

Start dit Penly PensionsTjek med det samme og tag det første skridt på vejen til en rigere alderdom.Vi minimerer dit digitale fodspor

Vi bruger kun én cookie på penly.dk. Den fortæller os, om det er dit første besøg på sitet. Vi følger dig ikke rundt på nettet, og vi sender ikke dine data videre til andre. Læs mere