En nedsparings-rådgivning gav Birthe 300.000 kr. mere til pension

9. august 2021

Birthe Monrad er egentlig allerede gået på pension. Inden hun gjorde det, havde hun sat sig godt ind i reglerne. Men hun havde den udfordring, at både hendes bank og pensionsselskab bejlede til hende, for at sætte hendes penge hos dem. Birthe følte sig med egne ord ”som en lus mellem to negle” for begge selskaber, var interesseret i hendes penge. Problemet var bare, at banken ikke var indstillet på at yde rådgivning, før hun havde flyttet opsparingen.


Derfor valgte hun at tage et digitalt pensionstjek på penly.dk og tog efterfølgende en uforpligtende snak med uvildig rådgiver Jørgen Leschly Thorsted fra mesttildinpension.dk. Samtalen viste hurtigt, at der var mere at komme efter, så hun valgte at købe en nedsparingsrådgivning.

"Det var rart at tale med en uvildig rådgiver om mine muligheder. Lige præcis det, at han var uvildig, gjorde mig tryg fordi han netop er neutral og objektiv" fortæller Birthe. "Vi havde en god dialog, der ikke bare handlede om, hvornår jeg skulle have ene og det andet udbetalt. Det var rart at få lagt en plan, så jeg kan føle mig tryg til jeg bliver 95 år". Samtalen med Jørgen Leschly Thorsted klædte hende på til at træffe sine egne beslutninger for sin pension og gav hende overblik over, hvilke udgifter der ville være forbundet med at flytte pensionen til banken. Det viste sig, at det ville blive en rigtig dyr forretning, hvis hun havde valgt at flytte pensionsopsparingen.

Planlægningen af Birthes pension gav 300.000 kr. mere

I nedsparingsrådgivningen fandt de også ud af, at Birthe kunne få 300.000 kr. mere til sig selv ved at strække pensionsudbetalingerne over længere tid. "Så pengene til den uvildige rådgiver givet godt ud, det er jo peanuts, i forhold til det jeg har fået", fortæller en lettet Birthe. Hun har også allerede talt med flere venner om at benytte sig af chancen for at tale nedsparing med en uvildig rådgiver. "Man har kun et skud i bøssen, og det kan koste dyrt, hvis man ikke gør det rigtigt", slutter Birthe.

Du risikerer at betale 100% i skat på sidste krone

Jørgen Leschly Thorsted taler med mange personer dagligt om deres pension og mange af dem ligger lige på grænsen til at have sparet sig ud af pensionstillægget. "Det er en problematik, som vismændene har påpeget for flere år siden", fortæller Jørgen. Det betyder i praksis, at de sparer så meget op f.eks. på ratepension, at de går glip af pensionstillægget på 88.000 kr. årligt. For nogle kan det reddes ved at strække udbetalingen af ratepensionen over 20 år i stedet for over ti år. Men det kræver, at man gør det, før man starter udbetalingen. "Hvis du er rigtig uheldig betaler du endda topskat på din pension, samtidig med at du går glip af pensionstillægget. Det svarer til, at du betaler 100% i skat på din sidste krone", fortæller Jørgen.

Hvem er nedsparingsrådgivning relevant for?

Mange tror ikke, at nedsparingsrådgivning er relevant for dem. "De tror alle, at det stemmer, men det gør det ikke. F.eks. er pensionerne som udgangspunkt oprettet til at blive udbetalt over 10 år og du risikerer derfor højere modregning i pensionstillæg. Allerede når du er mellem 50 år og 60 år, er det ideelt at tale nedsparing. Her kan du stadig nå at ændre på nogle ting, som kan stille dig væsentligt bedre i din seniortilværelse" fortæller Jørgen og følger op med sine bedste råd til dig, der nærmer sig de 50 år.

De tre bedste råd om nedsparing fra den uvildige rådgiver

  1. Få lavet planen. Få overblik over dine formuekilder og hvor lang en tidshorisont du kigger på. Det handler nemlig ikke kun om at få optimeret dit pensionstillæg, men om at få dit liv og din økonomi til at passe med det liv, du har været vant til at leve og ønsker at leve fremover.
  2. Pas godt på dig selv. Det er aldrig for sent at passe godt på sig selv og sit helbred. Når man er ung, og tror at man er udødelig, kan det være svært at se formålet med at passe på sig selv. Det burde ikke være så svært, når du nærmer dig pensionsalderen. Hellere være rask og frisk med en mindre formue end gammel og syg med en stor formue.
  3. Sørg for at have fleksibilitet og balance – både i økonomien og i livet generelt. Det nytter ikke noget, at du er nærig med dit liv og tænker ”når jeg bliver gammel, skal jeg bare leve livet”, for ingen ved på forhånd, hvad livet bringer eller hvor længe det varer. Derfor nyd livet mens du har det.

Hvad får jeg konkret, hvis jeg vælger en nedsparingssession med en uvildig rådgiver?

Når du tager en snak med en uvildig rådgiver, får du ikke blot en præcis plan for, hvad du skal gøre med de enkelte policer. I nogle tilfælde som med Birthe Monrad, finder vi en pose penge, som du ellers var gået glip af, men i dialogen med rådgiveren bliver du også "trykket på maven" i forhold til de vigtige spørgsmål om livet. "På den måde kan kan vi lægge den rigtige plan for dig og dit liv", slutter Jørgen Leschly Thorsted.

ER DU KLAR TIL EN NEDSPARINGSRÅDGIVNING?

Gå din seniortilværelse trygt i møde med overblik over økonomien og ro i maven. Bestil nedsparingsrådgivning i dag.Opnå økonomisk tryghed med en nedsparings-rådgivning og få flere penge til dig selv

Du har sparet op til pension, siden den dag du satte din fod på arbejdsmarkedet. Det ligger så indgroet i os at spare op til pension, så når vi nærmer os den tid, hvor vi skal tage hul på vores opsparinger, oplever mange det som udfordrende. Ydermere er reglerne omkring pension og pensionstillæg komplicerede, hvilket resulterer i, at mange går glip af penge. Simpelthen fordi de bruger pengene i en uhensigtsmæssig rækkefølge.

Læs mere

Sådan forbereder du dig smartest til pensionen

Er du fyldt 50 år, bør du se dine pensionsopsparinger efter i sømmene. Få en uvildig rådgiver til at hjælpe med at lave den rette nedsparingsplan, så du får mest muligt ud af opsparingen - der kan være ca. 1.000 kr. ekstra om måneden efter skat at hente blot ved at optimere dine udbetalinger.

Læs mere

Vi minimerer dit digitale fodspor

Vi bruger kun én cookie på penly.dk. Den fortæller os, om det er dit første besøg på sitet. Vi følger dig ikke rundt på nettet, og vi sender ikke dine data videre til andre. Læs mere