Anni fik den rådgivning, hun ikke kunne få i banken

27. juni 2022

På det natursmukke Djursland finder du Anni Kjeldsen, en kvinde med ben i næsen og styr på økonomien. Men nu hvor pensionsalderen nærmer sig, mente Anni alligevel, at det var tid til at tale med en rådgiver, der kunne se nærmere på, om hendes penge var placeret korrekt og få lagt en plan for hendes økonomi.


Anni har savnet at få rådgivning fra sin bank, og har ofte oplevet, at hvis hun spørger efter rådgivning i banken, får hun udelukkende svar, som hun selv kunne have læst sig til på nettet. Derfor valgte Anni at tage en fuld pensionsrådgivning igennem Penly. Anni havde aldrig før købt økonomisk rådgivning, og havde da også sine betænkeligheder, for det kræver at man deler de mest personlige oplysninger om ens økonomi.

God forberedelse var nøglen
Sammen med uvildig rådgiver, Jørgen Leschly Thorsted fra MestTilDinPension, fik Anni gennemgået sin økonomi og lagt en plan for sin pension. Efter at have fået uvildig rådgivning af Jørgen sidder Anni tilbage med en rigtig god fornemmelse. Hun oplevede Jørgen som meget vidende og tillidsvækkende. Han havde han sat sig godt ind i Annis tal før rådgivningen, og havde en klar holdning til, hvad der var klogt at gøre i Annis tilfælde. "Nu er planen lagt ud fra hvordan tingene ser ud i dag, men verden ændrer sig, og hvem ved, hvordan verden ser ud når jeg er 87 år? Derfor vil jeg formentlig benytte mig af rådgivning løbende." fortæller Anni.

Et årligt servicetjek af økonomien
Det er lige præcis det vi gerne vil opfordre til hos Penly. Det er det mest naturlige i verden at gå til tandlægen eller sikre det årlige servicetjek på bilen, for vi ved godt, at det kan blive dyrt i sidste ende, ikke at få tjekket tænderne eller bilen af en specialist.

Derimod tænker vi på vores økonomi som noget vi selv skal klare. Men hos Penly ser vi ofte, at folk snyder sig selv for en penge, især når vi taler pension. Her oplever vi, at nogle mennesker har sparet præcis så meget op, at de mister pensionstillægget på ca. 89.000 kr. årligt. Over en periode på 10 år, er det ikke småpenge de går glip af. Faktisk svarer det til et mindre sommerhus på Nordvestsjælland eller en stor ny Mercedes i E-klassen.

Når banken bliver sælger
I Danmark har vi ikke tradition for at købe økonomisk rådgivning, hvilket muligvis hænger sammen med, at vi tidligere har haft et meget tæt og tillidsfuldt forhold til vores bankrådgiver. I dag er de fleste dog opmærksomme på, at bankerne også er virksomheder, der bliver målt på, hvor mange af deres egne produkter de kan sælge til deres kunder.

Et årligt servicetjek – ja tak
For Anni er der da heller ingen tvivl om, at et årligt check med en uvildig rådgiver er essentielt for at være sikker på at hendes økonomi er i topform. Med Penly som platform er det let at uploade de nødvendige papirer og dele dem med rådgiveren, som hurtigt kan danne sig det økonomiske overblik, fordi han sidder med historikken. Slutteligt fortæller Anni: "Vi fandt en smule ekstra penge, men for mig var det bare rart at blive bekræftet i at tingene står rigtigt. Og så var det godt at vide, at Jørgen ikke tjener noget på at rådgive mig i en bestemt retning".

Vil du også vide, om du kan få en bedre tilværelse som pensionist?

Tag et gratis PensionsTjek med det samme og tag det første skridt på vejen til en rigere alderdom.Hvad kan en uvildig rådgiver give mig svar på?

Hvad er 60-årsret og hvad stiller du op med den? Har du flere pensioner og kan det muligvis betale sig at slå dem sammen? Sparer du nok op? Det er nogle af de svar du kan få, når du taler med den uvildige rådgiver.

Læs mere

Nedsparings-rådgivning gav Birthe 300.000 kr. mere til pension

"Det var rart at tale med en uvildig rådgiver om mine muligheder. Lige præcis det, at han var uvildig, gjorde mig tryg fordi han netop er neutral og objektiv." fortæller Birthe.

Læs mere
Vi minimerer dit digitale fodspor

Vi bruger kun én cookie på penly.dk. Den fortæller os, om det er dit første besøg på sitet. Vi følger dig ikke rundt på nettet, og vi sender ikke dine data videre til andre. Læs mere