Så ofte bør du tjekke op på din risiko
Det betyder altså, at vi i løbet af vores liv helst skal gå fra høj til lav risikoprofil. Men hvornår skal man tjekke op på, om man har den rette? Jørgen L. Thorsted uddyber:
" Man plejer at sige, at det vigtigste tidspunkt at tjekke tingene på, er ved livsbegivenheder, når vi får børn, nyt job, flytter, bliver gift og så videre. I tiden mellem, behøver vi ikke tjekke alt for meget op på det, heller ikke når der er kriser eller andet - lad være med at gå ind og se på det, og gå i panik. Det skal nok komme igen. Lad dem som har forstand på det, og dem hvori du har lagt dine penge - tage sig af dem. Det er det, de er til for."
Samtidigt understreger Jørgen også, at den risikoprofil du vælger, ud over, at den skal passe med, hvor du er i livet, også skal stemme overens med hvem du er som menneske: " Risikoprofilen har noget at gøre med din alder, men også hvordan du er."
Selv hvis du er i 30’erne og godt kan tåle en høj risikoprofil, så kan det for den enkelte være på bekostning af din egen fred i sindet. Hvis du ligger vågen om natten, eller ikke føler dig tryg ved risikoen, så vil det være en god idé at tage en mindre risiko.
Livsbegivenheder – nyt job, ægteskab, børn, huskøb o.s.v. – er gode lejligheder til at se på pensionsopsparingen og få et servicetjek. Her på Penly hejser vi et flag for dig, hvis det ser ud som om din pension kan trænge til et servicetjek. Men uanset om du bruger vores service, så er det en god idé at tale med din uvildige rådgiver, din bank eller dit pensionsselskab en gang imellem for at se, om din risiko er som den skal være. De har værktøjerne og kan yde den professionelle rådgivning.
Til slut forklarer Jørgen L. Thorsted, hvad du også kan have i tankerne, hvis du er én af dem med en god mellemindkomst:
" Hvis du har en mellemindkomst er der god grund til at se, om du har fået sparet for meget sammen. I så fald kan det betyde, at du kan blive modregnet i nogle af de ydelser, du har mulighed for at få. Det tæller blandt andet: folkepension, folkepension tillæg, ældrecheck, eller boligtilskud. Når du er på vej mod de 60, er det en god idé at få det kigget igennem. Hertil kan du spørge dig selv: Har jeg for lidt? For meget? Passer det? Har jeg noget med helbredet, der kunne indikere, at det bliver et langt otium, altså et kortere arbejdsliv?"
Danske Penly har netop udviklet et digitalt PensionsTjek, som er et nyttigt værktøj til at overvåge din pension. Ved at bruge Penlys PensionsTjek, behøver du kun at investere minimal tid i din overvågning, fordi Penly fortæller dig, hvis der er forhold, du bør se nærmere på.
Vi vil opfordre til, at du tager et Penly PensionsTjek – og derefter tager en snak med din foretrukne finansielle rådgiver. Læs mere om PensionsTjekket her.